Saturday, September 26, 2009

Kofteli Rulo Patlican

Malzemeler:
-3 adet patlican
-2 adet domates
-2,3 adet yesil biber
-bir yemek kasigi salca

kofte malzemeleri :
-500 gram kiyma
-1 adet sogan
-bayat ekmek ici
-1 yumurta
-tuz karabiber
-bir kac dal maydonoz

Yapilisi:
Once palicanlari uzunlamasina alacali soyalim ve tuzlu suda bekletelim.
kofte malzemeleri ile koftemizi yoguralim.
tuzlu suda beklettigimiz patlicanlari iyice kurulayalim. sivi yagda kizartalim.
Ardindan koftelerimizi kizartalim.
Bir patlicana bir kofteyi rulo halinde saralim.
Uzerine dilimledigimiz biber ve domatesi kurdan batirarak takalim.firin tepsimize siraliyalim. Kucuk bir tavada az sivi yagda salcamizi hafif kavuralim.
Uzerine yeteri kadar sicak su ilave edip bir tasim kaynattiktan sonra patlicanlarin uzerine dokup sicak firinda 200 derecede sos ozlesinceye kadar pisirelim.

Tatil Fotograflari

bundan boyle blogumda sadece yemek tariflerini degil degisik yorelerdeki mekanlarida paylasmak istiyorum.yemek tariflerine olan merakimdan olsa gerek.degisik yorelerdeki tarifler ve oraya has yemekleri layikiyla yapan mekanlarda hep ilgimi cekmistir.tv programlarinda gazetelerde okudugum izledigim yemek ve bolge tanitimlarindan kucuk kucuk notlar tutup bunlari biriktirmeye basladim . gidilecek yerler ve gidilecek mekanlar diye. yine boyle bir tv programinda lezzet duraklarinda ailecek severek takip ettigimiz bir program .bozdaganin meshur pidelerini gormustum. eeeeeee tabii burada arkadasim yesimde bozdaganli olunca yazin tatil donusu hep beraber onlarla buraya ugramadan olmazdi . Biz bu lezzetleri cok sevdik kiymalisi peynirlisi hepsi ayri ayri lezzetli idi. ama tahinli pideyi asla tatmadan olmaz superdi.eger bir gun yolunuz oralardan gecerse muhakkak ugramadan gecmeyin derim.

Tahinli Pide:







Wednesday, September 2, 2009

Tatilden fotograflar








yaz tatilinde gittigimiz yerlerden biride dikili idi.dikilide teyzemin bizim icin hazirladigi soframiz. elmacmasi patlicanli borek,domates soslu tavuk,ev yapimi tursu ,mayonezli patates salatasi,pilav.hepsi herzamanki gibi cok lezzetliidi. cok guzel bir gungecirdik.

Tuesday, September 1, 2009

Tatilden Fotograflar











manisaya yolunuz duserse izmir istanbul surat yolu uzerinde kenan evren sanayi sitesi girisinde guzel bir mekan .temizligi kalitesi ile gidilesi yerlerden biri .bizim her yaz ugrak yerimiz ayrica cocuklarinda favorisi.ozelligi servisi tabakta degilde kagit uzerinde servis yapilmasi.yolunuz duserse ugramadan gecmeyin derim.

Pastalar





bu pastalari izine turkiyeye gidecegim gun yapmistim.umarim begenilmistir.

Kreativ Blogger Ödülüm


http://dilekkmutfakta.blogspot.com/ dilek arkadaşım beni bu ödüle layık görmüş teşekkür ederim.Bende bu ödülü 7 arkadaşıma dağıtacakmışım .ama ben bu odulu sittemi ziyaret eden butun arkadaslarima hediye etmek istiyorum.