Saturday, June 13, 2009

Ozbek Corbasi

Malzemeler:

- 250 kiyma

- tuz,karabiber

- ince kiyilmis maydonoz

- bir komposta kasesidolusu eriste makarna

- iki uc dis sarimsak

- yarim komposta kasesi yogurt

- bir yemek kasigi kadar salca



Yapilisi:

Kiymaya tuzu,karabiberi,maydonozlari ilave edip yoguruyoruz.

kucuk kucuk toplar yapiyoruz.

Tencereye sivi yagi alip salcayi kavuruyoruz.

Yeterli miktarda su ekleyip kaynamasini bekliyoruz.

Suyumuz kaynadimi kofteleri ilave ediyoruz.

Kofteleri bir bes dakika kadar kaynatip arkadan eristemizi ilave ediyoruz.

Eristeler pistimi ocagin altini kapatiyoruz.

Dovulmus sarimsaklari yogurda ilave edip,bir iki kepce corba suyuda ilave edip yogurdumuzu guzelce karistiriyoruz.

Bu sosu ocagin altini kapattiktan bes dakika sonra corbamiza ilave edip karistiriyoruz.



Afiyet olsun.


No comments: