Saturday, June 13, 2009

Zeytin Yali Yaprak Sarmasi

Mazemeler:

- yeterli miktarda salamura yaprak

- pirinc

- salca

- domates

- maydonoz

- iki uc adet kuru sogan kuru nane, karabiber,kirmizi biber



Yapilisi:



Princler yikanip suzulur, pirincleri derince bir kaba alip uzerine salca ve zeytin yagi ilave edip karistiralim.

Daha sonra domatesi, sogani , maydonozu ufak ufak dograyip onlarida pirinclere ilave edelim.

Yeteri kadar baharatlarida ilave edip guzelce karistiralim.

Yapraklarin ters kismina karisimdam bir miktar koyup ince uzun olacak sekilde saralim. Sardigimiz sarmalari tenceremize duzgunce siraliyalim.

Sarma islemi bitince uzerine cok az zeytinyagi gezdirelim isiya dayanikli bir tabak ortelim. ( sarmalarin pisme aninda acilmamasi icin) .

uzerine cikacak kadar sicak su ilave ederek.

Once harli ateste ( nezaman tenceremizin kapagi elyakacak sicakliga ulasti ) ozaman atesi kisalim .

Yaklasik bir saat kisik ateste pisirelim.

No comments: